fbpx skip to Main Content

VTT on Suomen valtion omistama visionäärinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskus, yksi Euroopan johtavista tutkimuslaitoksista. Sen toiminta on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: hiilineutraalit ratkaisut, tulevaisuuden tuotteet ja materiaalit sekä digitaaliset teknologiat. VTT:n visiona on kääntää tieteen ja teknologian avulla suuria globaaleja haasteita yritysten ja yhteiskunnan kestäväksi kasvuksi. VTT on ollut FinNuclearin jäsenenä yhdistyksen perustamisvuodesta 2011 lähtien.

VTT:llä pitkään eri asiantuntijatehtävissä toiminut, ydinenergia-alan myynti- ja asiakassuhteista vastaava, Matti Paljakka kertoo, että FinNuclearin jäsenyydestä on suurta apua VTT:n ydintehtävän edistämisessä. ”VTT:n ydintehtävänä on tutkimus- ja kehitystoiminnan avulla edistää elinkeinoelämän uudistumista, palvella yrityksiä löytämään uutta liiketoimintaa, kehittämään kilpailukykyään ja menestymään kansainvälisillä markkinoilla. Tämän takia VTT on ollut FinNuclearin jäsen alusta lähtien, ja jäsenyys on myös perusteltavissa vuosi toisensa jälkeen”, Paljakka perustelee. “Panos jäsenyydessä on pieni, mutta sille saa paljon vastinetta.”

 

“Suomalainen ydinenergia-alan menestys on luotu yhdessä.”

Matti Paljakka
Solution Sales Lead, Nuclear Energy, VTT

 

Suomalaista ydinosaamista maailmalle

“Positiivisia kokemuksia FinNuclearin jäsenyydestä on paljon. Kuluneelta vuodelta mieleenpainuvimpia kokemuksia ovat Nordic Nuclear Forum ja Dubai Expo – maailmannäyttelyyn osallistuminen”, kertoo Paljakka. Paljakan mukaan Nordic Nuclear Forumissa vallitsee vuosi toisensa jälkeen hyvä ja toiveikas ilmapiiri. “Tapahtuman valmistelussa on hieno yhdessä tekemisen meininki. Jokainen partneri hoitaa oman osuutensa ja FinNuclear kokoaa kaiken yhteen”, Paljakka kuvailee. ”Olemme ylpeitä, että olemme saaneet olla yksi Nordic Nuclear Forumin kansallisista partnereista, ja haluamme myös tulevaisuudessa toimia tässä tehtävässä.”

Vaikka Nordic Nuclear Forum on monelle yritykselle tilaisuus esitellä omaa osaamistaan ja palveluitaan, on tapahtuma kuitenkin myös Paljakan sanoin loistava kontribuutio suomalaiselle sekä kansainväliselle yhteistyölle. “Tänä vuonna Nordic Nuclear Forum tarjosi meille muun muassa hyvän ympäristön erään kansainvälisen yhteistyösopimuksen allekirjoitukseen”, Paljakka kertoo.

Nordic Nuclear Forumin lisäksi kuluneelta vuodelta mieleenpainuvaksi positiiviseksi kokemukseksi FinNuclearin jäsenyydessä VTT:lle on jäänyt Dubain maailmannäyttelyyn osallistuminen. VTT oli maailmannäyttelyssä mukana Smart Nuclear Energy Solutions -klusterissa viemässä suomalaista ydinenergiaosaamista maailmalle.

Expon aikana järjestettiin tilaisuuksia, joissa klusterin jäsenet esittelivät suomalaista ydinosaamista kansainvälisille vierailijoille. Paljakka toteaa, että Dubai Expon aikana järjestetyt tilaisuudet olivat fiksua ajankäyttöä ja toivat mukanaan paljon hyviä kontakteja. “Erityisesti valtiollisella tuella, korkean tason osallistumisella oli suuri merkitys tämän projektin kannalta. Kaiken kaikkiaan tämä oli hieno kokemus ja FinNuclear oli juuri oikea taho toteuttamaan tällaisia tilaisuuksia”, Paljakka kertoo.

Menestys luodaan yhdessä

Paljakan mukaan erityisen hyödyllistä FinNuclearin jäsenyydessä VTT:lle ovat olleet tapahtumat ja yritysvierailut, joissa pääsee luomaan kontakteja ydinenergia-alan yrityksiin sekä esittäytymään yhdessä muiden jäsenyritysten kanssa. “Suomalainen ydinenergia-alan menestys on luotu yhdessä”, Paljakka toteaa. “Siksi on hienoa näyttäytyä porukalla, jossa on edustettuina erilaisia yrityksiä, jotka toimivat monenlaisissa rooleissa ja katsovat sektoria eri kanteilta.”

FinNuclearin jäsenyydestä on ollut VTT:lle hyötyä myös kansainvälisiin isompiin tapahtumiin osallistumisessa. “Aina kun jokin iso tapahtuma on tulossa, kysymme ensin, onko FinNuclear kokoamassa tapahtumaan yhteisosastoa. Jos on niin haluamme ehdottomasti ensisijaisesti siinä olla mukana”, Paljakka täsmentää. Paljakan mukaan verkostoituminen, yhteistyö ja yhdessä tekeminen ovat FinNuclearin toiminnan ytimessä. “FinNuclear on osaava ja tunnustettu verkottaja ydinenergia-alalla. Mikäli Suomessa aikoo ydinenergia-alalla toimia, on silloin hyödyllistä olla yhdistyksen jäsen”, Paljakka tiivistää.

“FinNuclear on osaava ja tunnustettu verkottaja ydinenergia-alalla. Mikäli Suomessa aikoo ydinenergia-alalla toimia, on silloin hyödyllistä olla yhdistyksen jäsen.”

Matti Paljakka
Solution Sales Lead, Nuclear Energy, VTT