fbpx skip to Main Content

FinNuclear ry:n hallitus valitsi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n entisen ydinvoimainsinöörin, Harri Varjosen, FinNuclear ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi 10.7.2023 alkaen. 

Harri Varjonen on toiminut vuodesta 2014 lähtien Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n ydinvoimainsinöörinä (kunnossapito) Wienissä, Itävallassa. Varjosen päävastuussa IAEA:lla on ollut ydinvoimalaitosten vuosihuoltojen optimointi, kunnossapidon johtaminen ja kehittäminen, seka erilaisten tarkastus- ja hitsausmenetelmien dokumenttien valmistelu sekä tiivis yhteistyö IAEA:n eri jäsenvaltioiden kanssa. Varjonen päätti työsuhteensa IAEA:lla 30.6.2023 saatuaan paikan FinNuclear ry:n uutena toiminnanjohtajana.

Varjonen on kokenut koneinsinööri, jolla on yli 30 vuoden työhistoria eri työtehtävistä kunnossapidon alueella, joista reilut 20 vuotta ydinvoimateollisuudessa ja viimeiset 9 vuotta IAEA:lla. IAEA:n lisäksi hän on työskennellyt muun muassa kaksitoista vuotta  kunnossapidon parissa Teollisuuden Voima Oyj:ssä. Varjosen osaamisalaan kuuluvat ydinvoimalat ja niiden kunnossapito ja kunnossapidon suunnittelu. Varjonen on valmistunut insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta eli Porin Teknillisestä Oppilaitoksesta vuonna 1995.

”Ydinvoima toimiala on kokenut sekä Suomessa että kansainvälisesti merkittävän uuden tulemisen fossiilivapaana energianlähteenä. Uuden toiminnanjohtajan Harri Varjosen myötä FinNuclear ry saa kokeneen osaajan suomalaisen ydinvoimateollisuuden edistämiseksi sekä kotimaassa että ulkomailla”, kertoo FinNuclear ry:n hallituksen puheenjohtaja Tarmo Pipatti.

Harri Varjonen
harri.varjonen@finnuclear.fi
+358 44 755 8701